Logbook entry

(CZ) CMDR Rostiro -Zápis 5

15 Apr 2020Rostiro
Hra: Horizons (Soft- Permadeath)


Progres


Zápis 5
Tak jsem dostal k okraji bubliny, sice ne do původně plánovaného systému TROCH, místo toho jsem skončil v systému NGALINN, kvůli opravám lodi. Vše šlo celkem hladce, až do příletu do systému MAINANI, kde jsem objevil měsíc bohatý na kovy. Což se mi hodilo, přece jen stále potřebuji materiály na vylepšení systémů lodi. Po přistání jsem začal hledat, ložiska vzácných kovů, když v tom jsem objevil v jednom z kráterů zvláštní platformu.
No jakmile jsem se k ní přiblížil, tak zní vyletělo několik dronů. Poblíž stojící cizí loď, také nevzbuzovala důvěru. Vrátil jsem se do Baziliška, že danou oblast prozkoumám ze vzduchu. Záhy se to ukázalo jako obrovská chyba. Evidentně jsem někoho dost naštval. Po přiblížení ke zvláštnímu objektu kousek od platformy se drony odpoutaly a začaly po mně střílet. Loď která stála poblíž, okamžitě vzlétla a začala bez varování střílet také.  No na nic jsem nečekal otočil loď nastartoval FSD a pelášil pryč. Bohužel jsem přišel o štíty chvíli před tím než sem mohl přejít do supercruise módu, takže Bazilišek pár zásahů schytal. Poškození nebyla sice vážná, ale přece jen byla narušena integrita trupu. Dle databáze byla nejlišší stanice schopná poškození opravit v systému NGALINN.


Hmm příště opatrně, nemají rádi když se člověk přiblíží...



Nakonec se tato nedobrovolná zastávka ukázala, jako celkem dobrá příležitost. Systémy NGALINN a MAINANI, jsou odloučené systémy Impéria zaměřené především na těžbu a zpracování kovů. Vzhledem k tomu, že většina okolních systémů je neobydlená, tak tu nefunguje dopravní a zásobovací síť jako v bublině a o bezpečnostních složkách raději taktně pomlčím. Díky těmto skutečnostem, jsou oba systémy na sobě dost závislé a existuje tu extrémní poptávka po kurýrních a bezpečnostních službách mezi oběma systémy. To se mi extrémně hodilo, tak jsem začal brát zakázky na přepravu citlivých informací a prokládal to lovem místních pirátů. Bohužel lov pirátů sem musel poměrně brzy omezit pouze na zakázky pro Imperial Navy, jelikož tu nikde nebylo možné sehnat munici do kanonů. Takže jsem nakonec skončil u kurýrních služeb. Díky převozu citlivých informací jsem potkal spoustu zajímavých lidí, od kterých sem se dozvěděl, že zdejší systémy nejsou jen nějaké staré zapomenuté důlní kolonie, ale že se tu o ně vedou nehezké mocenské spory. Jedna ze zakázek mě zavedla k místnímu velvyslanci věrnému Aisling Duval. Po rozhovoru s ním jsem se rozhodl, zkusit na zkoušku vstoupit do služeb jejího veličenstva. Kromě toho jsem dostal pár dalších zakázek, po jedné z nich jsem obdržel zvláštní zprávu, že se mám vydat do systému CUPINOOK. Následně, jsem byl po doručení zprávy velvyslanci pověšen na Barona.

Kdo by tušil že za chvíli tu budu bojovat o život...


Takže plán na další cestu se mi tu poměrně jasně zformoval a nyní se chystám do systému CUPINOOK, přes HQ  v systému CUBEO....
Do you like it?
︎2 Shiny!
View logbooks