Logbook entry

(CZ) CMDR Rostiro -Zápis 7

23 Apr 2020Rostiro
Hra: Horizons (Soft- Permadeath)

Trocha průzkumů. Na tomto prstenci, se dají dle scanu těžit "Low Temperature Diamonds"



Zápis 7
Cesta do systému MAIA, byla klidná, většinu cesty jsem letěl v naprosto opuštěných systémech.  Po dosažení systému MAIA, mi na zdejší stanici sdělili, že se můžu pokusit natěžit Meta-Alloys z Thargoid Barnacles, které se vyskytují v okolních systémech.  Zkusil jsem štěstí, ale během tří dní jsem nalezl pouze 2 systémy s planetami, kde se Thargoid Barnacles nalézaly, ale všechny naleziště byly mrtvé a já se rozhodl, že bude lepší Meta Alloys koupit. Na cestě zpět pouze 2 Skoky, od systému DECIAT, jsem byl přepaden pirátem., který použil Hatch breaker limpet, a můj tolik potřebný Meta Alloy vyletěl do vesmíru.  Piráta jsem zahnal, avšak při nakládání Meta Alloy došlo k nehodě, kdy jsem do kontejneru narazil ve vyšší rychlosti a náklad zničil. Takže jsem si musel dát celou dlouhou cestu znovu. Jedno pozitivum to mělo, po návratu do bubliny, jsem jen za skeny planet pro Universal Cartographics vydělal přes 13M Cr. A já začal uvažovat o větší lodi.
Mrtvo


Díky mé hodnosti barona v impériu, jsem dostal nabídku na nový Imperial Clipper. Loď kterou buď člověk miluje nebo nenávidí. Díky její velikosti nelze přistávat na menších stanicích. To je vzhledem k velikosti úložných prostor, kde některé středně veliké lodě (třeba Python) nabízejí větší variabilitu, pro někoho nepřekousnutelný problém.  Dealeři od Gutamaya ale ví jak na piloty, zvlášť ty co si chtějí pilotování užívat. Takže po předváděcím letu bylo jasno.  Je to sice jak loď, která je tak velká, že nemůže přistát všude a přitom výbavou ji některé menší lodě s možností přistávat kdekoliv předčí. Avšak žádná z těchto lodí se neovládá jako stíhačka a o tom to přesně je. Máme tu obrovskou loď, s výbavou střední, rychlostí a ovladatelností stíhače. Takže bylo rozhodnuto, patřím mezi lidi co si tuto loď zamilovaly.

Nastal ovšem drobný problém. Loď je v základu v podstatě nepoužitelná. Takže bylo nutné  nastřádat, ještě pár (více) milionů na dovybavení. Vzhledem k blízkým systémům ve kterých se těží materiály z planetárních prstenců, nebylo o práci nouze. Ještě v Baziliškovy jsem se vydal společně s FSS na lov pirátů. Při troše štěstí sem tam sestřelil i toho parchanta co mi chtěl ukradnout Meta-Alloy.  
Netrvalo to tentokrát ani dva dny. Možná díky tomu, že jsem se vyhýbal důstojnickému klubu a jejich závodů v pití, a já opouštěl FSS s pořádným balíkem (přes 22M) Cr, za pomoc při sestřelu 73 pirátů.

To mi pomohlo vybavit loď pro potřeby explorace, se skokem 30-34Ly. Když mi FSD Felicity Farseer značně upravila. Samozřejmě, kdyby se podařilo dostat nad 40Ly bylo by to lepší, avšak v tomto je Imperial Clipper poměrně omezený. Podle Felicity  by však bylo možné loď dovybavit ještě Guardian FSD Boosterem, který by délku skoku navýšil až o 10,5Ly. Avšak k tomu budu potřebovat Guardian technoligie a materiály, které lze najít pouze v ruinách, této prastaré civilizace.
Takže jsem si udělal další návštěvu u Universal Cartographics a vyhledal nejbližší planety s ruinami, kde bych mohl začít potřebné materiály hledat.
Momentálně jsem na cestě k první v systému Synuefe NL-N C23-4....
P.S. A v tom shonu, jsem zapomněl svou loď pojmenovat. No snad mi to nepřinese smůlu, a o názvu popřemýšlím během cesty.
Nová hračka, jsem zvědav, za jak dlouho ji rozplácnu o nějaký asteroid...
Do you like it?
︎2 Shiny!
View logbooks