Logbook entry

(CZ) CMDR Rostiro -Zápis 9

11 May 2020Rostiro
Hra: Horizons (Soft- Permadeath)



Záznam 9: Datum odeslání 02 MAY 3306

Nevím zda neposílám tuto zprávu zbytečně. Ale doufám, že zpráva dorazí do některého systému s přístupem ke Galnetu v pořádku.
Počítám, že pokud zpráva dorazí budu se již blížit k cíli první části mé cesty a tudíž do systému Blia AEWSY QI-S D4-0. Momentálně sedím v systému Plaa Aed YP-B b56-2 necelých 13000Ly od Slunce.  Chystám si chvíli odpočinout, před tím než budu pokračovat v cestě.
Cesta probíhá zatím celkem v pořádku a až na jednu drobnou nehodu, kdy si to loď při Fuel Scoopu zamířila přímo do slunce, se nic mimořádného nestalo... kromě usmaženého toustovače, a pár vyhořelých pojistek. Co mne trochu překvapilo, bylo jak rychle jsem začal nacházet systémy, které ještě nikdy nebyly zmapovány ani navštíveny. Čekal jsem že takové systémy začnu nacházet mnohem později. Na druhou stranu, zatím se mi nepodařilo najít žádnou planetu podobnou zemi. To platí i z hlediska hledání, života a mimozemské inteligence, pár planet s jednoduchýma formami života, na plynových obrech, ale jinak zatím smůla  Ale pro budoucí expanzi lidstva do naší galaxie, tu mám pěknou řádku planet vhodných k transformování.

Pár zajímavých objevů se přece jen našlo:

První byl neuvěřitelně rychle kmitající pulsar v sytému Syraluia ND-J d9-37. Ten kmital s takovou intenzitou, že jsem na přetížení FSD nedostal odvahu. A raději dlouhý skok obětoval.



Potom Hnědý trpaslík s obrovským prstencem, který by byl ráj pro těžaře. Ale jak jsem zjistil, toto je asi běžný jev, jelikož nebyl jediný, který jsem během cesty našel.


No a aby toho nebylo málo, tak jsem se v jednom ze systémů začal nahánět s podivnou věcí vypadající jako malý asteroid či plavidlo (avšak nešlo nijak zaměřit).... No samota dělá své a já po chvíli zjistil, že se jedna z mých sond pro monitorování povrchu netrefila obletěla planetu a zamířila si to do hlubokého vesmíru.
Do you like it?
︎2 Shiny!
View logbooks